субота , 20.04.2024

Стало відомо, коли і на скільки збільшать мінімальну пенсію

У Мінсоцполітики України анонсували підвищення мінімальних пенсій. У березні 2019 року мінімальну пенсію в Україні планують підняти на 20%.

Як пояснив міністр соцполітики Андрій Рева, ця індексація є “осучасненням”, пише газета “Сьогодні”.

Зараз мінімальна пенсія в країні становить 1435 гривень. З 1 грудня 2018 року вона збільшиться до 1497 гривень. А після осучаснення становитиме близько 1800 гривень.

У той же час, пенсії в сусідніх країнах істотно відрізняються від українських. Так, у перерахунку на гривні, латиші отримують від трьох з гаком тисяч, поляки – від шести з половиною, а німці – від дванадцяти з половиною тисяч гривень.

Раніше прем’єр-міністр Володимир Гройсман пояснив, як зростуть “мінімалка” та пенсії 2019 року. Також голова уряду пообіцяв провести монетизацію субсидій. Крім того, буде розширено коло осіб, які матимуть право на субсидію.

Також працювала в Україні з 6 по 19 вересня місія МВФ, яка дала оцінку пенсійній реформі в державі. Як заявив голова місії Рон ван Роден на зустрічі з міністром соцполітики України Андрієм Ревою, пенсійна реформа в Україні дає очікувані результати.