четвер , 28.03.2024

На Івано-Франківщині судили чоловіків, які спробували викрасти бігборд

У Надвірнянському районі чоловіки спробували викрасти бігборд. Металеву конструкцію спиляли, однак на вантажівку не встигли всю повантажити — завадила поліція.

Таким нехитрим дільцем злодії заробили собі по кілька місяців арешту. Та ще й власнику бігборда мусять тепер заплатити майже 80 тис. матеріальної шкоди.

Про це йдеться у вироку Надвірнянського районного суду від 2 жовтня.

Сам інцидент трапився три роки тому, у вересні. Раніше не судимі жителі Василь А. і Віктор Г. разом із невстановленими слідством особами, матеріали щодо яких виділено в окреме провадження, спокусились на бігборд, розташований на узбіччі дороги “Івано-Франківськ-Надвірна” між с. Цуцилів та с.Тисменичани, Надвірнянського району.

Чоловіки порізали за допомогою різака металеву конструкцію і майже погрузили на ГАЗ-53. Сталося так, що якраз над’їхав автомобіль патрульної поліції. А горе-злодії, злякавшись, кинули крадене і свої речі, та втекли.

У суді вони свою винуватість визнали, розкаялись та просили суд обрати покарання, не пов’язене із позбавленням волі. Цивільний позов власника бігборду – ТОВ «Політорг-ІВ», яке хотіло 88 тис. 640 грн матеріальної шкоди та 20 тис. упущеної вигоди, визнавали частково.

Як результат судового розгляду — суд визнав чоловіків винуватим за ч.2 ст. 15 ст. “Замах на злочин”, ч. 2 ст. 185 – “Крадіжка” та дав одному з них чотири місяці арешту, а іншому — три. А цивільний позов власника бігборду суд задовольнив частково — сказав стягнути із засуджених солідарно 79 тис. 640 грн.