п’ятниця , 19.04.2024

На Прикарпатті 89-річна жінка допомогла розшукати дівчинку, яка загубилася біля лісу

Малолітня дівчинка загубилася на Надвірнянщині. Вона зникла неподалік лісу.

На щастя, її знайшли мешканці Прикарпаття спільно з поліцейськими і передали рідним, повідомляють у секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.

Подія трапилася у п’ятницю, 12 жовтня, у селі Чорний Потік. До правоохоронців близько 14:45 звернувся дідусь 3-річної дівчинки і повідомив про прикрий інцидент.

Поліцейські з’ясували, що дівчинка з своєю мамою рухалася у напрямку лісу, де паслася їх худоба. В якийсь момент, коли мама залишила дитину без нагляду, вона зникла. На пошуки малолітньої вирушили працівники ювенальної превенції з групою реагування. За не повних тридцять хвилин дівчинку знайшли живою і здоровою.

Як встановили поліцейські, дитина самостійно пішла іншою дорогою у напрямку лісу. Там її зустріла 89-річна жінка, яка, помітивши дівчинку, зупинила її. Через відсутність мобільних пристроїв жінка не змогла швидко повідомити ні поліцію, ні односельців. Літню жінку з дитиною зустріли поліцейські і доправили до села.

Дитина медичної допомоги не потребує. Правоохоронці передали дівчинку мамі. Додамо, що сім’я благополучна і на обліку не перебуває.

Поліцейські Прикарпаття закликають не залишати дітей на одинці та у разі потреби вчасно звертатися на «лінію 102».