четвер , 28.03.2024

На Прикарпатті встановили рекорд – виготовили найбільший Тризуб з металу (ФОТО)

28 жовтня у селі Красилівка Старокривотулької сільської ради відбулися поминальні заходи на горі Циганка, присвячені пам’яті Героям Небесної Сотні та борцям за кращу долю України.

Присутні пом’янули захисників України у молитвах, а священики церков сіл Старі Кривотули та Красилівка Тисменицького району відслужили панахиду.

Хвилиною мовчання вшанували присутні загиблих воїнів ОУН-УПА, Героїв Небесної Сотні та бійців АТО. Учні Старокривотульської загальноосвітньої школи прочитали вірші про події Майдану та Героїв Небесної Сотні.

Опісля громада мала змогу бути свідком реєстрації рекорду «Найбільша композиція з металу Тризуба й Хреста».

Експерт Національного реєстру рекордів Павло Горішевський зафіксував, що пам’ятник Героям Небесної Сотні та воїнам, які загинули у війні на Сході України, має висоту 9,15 метра, та вручив відповідний сертифікат голові ГО «Старокривотульська асоціація розвитку території» Володимирові Цапаю, а той передав документ на зберігання до Старокривотульської школи.

Зазначимо, залізний монумент встановлено на горі Циганка (345 м) 19 жовтня 2014 року.

Завершилося дійство символічним салютом в честь пам’яті за усіма героями сучасної України, які поклали свої життя за кращу долю українського народу. Салют здійснили із старовинної козацької гармати козаки із Нових Кривотул під керівництвом Романа Мантуляка.

Один коментар

  1. людмила семенівна

    сумнівний рекорд . такий сумнівний як і 700 франківців які причепили на голови картонні фрукти і і курячу філейку на голови. вже немає на що с в обода бюджетні гроші витрачати. П О З О Р И Щ Е !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!