четвер , 18.04.2024

Вчора у Франківську намагалися викрасти дитину

У п’ятницю, 26 жовтня, на одній з вулиць Івано-Франківська невідомі намагалися викрасти дитину.

Про це у соціальній мережі Фейсбук повідомив місцевий тренер з джиу-джитсу Віталій Стасів.

За його словами, 11-річний хлопчик повертався додому з тренування, в районі вулиць Молодіжна – Миру – Вовчинецька.

Близько 20:00 білий бус, впродовж тривалого часу, слідував за хлопчиком, по вулиці, а потім перевулками, поки дитина спанікувавши, не впала з самоката.

“Дорогі друзі, батьки у нас сьогодні вечером сталась надзвичайна подія. Була спроба переслідування – викрадення дитини ввечері в районі вул. Молодіжна – Миру – Вовчинецька близько 20:00 ( у приватному секторі ) під час повернення дитини додому з тренування. Білий бус впродовж тривалого часу слідував за хлопчиком, по вулиці, а потім перевулкам, до поки дитина спанікувавши, не впала і не побилася з самоката.

Помогла жінка, яка йшла неподалік, зреагувавши на крик дитини, прогнала чоловіка, що швидко наближався до дитини з машини, привела дитину додому. У хлопчика побиті руки і телефон, стрес. Прошу всіх кого це може стосуватися вжити заходів для попередження таких ситуацій, обов’язково супроводжуйте дітей, особливо в темну пору доби і ведіть роз’яснення як себе вести з чужими і незнайомими людьми, як діяти в небезпечних ситуаціях. Нехай Бог береже наших дітей, а нам дасть сили подолати труднощі”, – пише чоловік.

Мати хлопчика наголошує, що дитину врятував крик, який почула перехожа.

“Каже син, що їхала за ним машина помаленько, аж від Миколайчука, потім він звичним маршрутом звернув в приватний сектор і машина туди ж,а потім ще один поворот уже тупік…машина різко повернула в сторону сина малий злякався..машина зупинилась,вийшов дядько і швидко почав приближатись до сина,швидше і швидше…малий попробував додати швидкості і впав… почав дуже голосно кричати,кликати на допомогу! Надійшла жінка (провулок зазвичай безлюдний)….син як міг так і пояснив,каже,що та жінка ще й кричала:»ану пішов геть, що вчепився до дитини… потім підвела під будинок і пішла далі!”, – розповідає мати дитини.

Сьогодні вранці батьки хлопчика подали в поліцію заяву про цей випадок.