субота , 20.04.2024

Вибухи на складах з боєприпасами в Ічні: уже евакуйовано близько 12000 осіб (ВІДЕО)

В ніч на 9 жовтня від місцевих жителів міста Ічня на Чернігівщині почала надходити інформація про вибухи на військових складах з боєприпасами.

Люди масово почали полишати свої домівки, а профільні служби розгорнули евакуацію, повідомляє “Українська правда”.

Територія 6 арсеналу Міністерства оборони поблизу смт Дружба, де сталися вибухи боєприпасів становить близько 682,6 га, з них технічна територія – 402 га.

Станом на 9:30 на території 6 арсеналу Міністерства оборони поблизу смт Дружба спостерігається пожежа та вибухи з різною інтенсивністю.

“Орієнтовно на складах знаходиться 88 тисяч тон боєприпасів”, – повідомили в  управлінні ДСНС у Чернігівській області.

На цей час було евакуйовано близько 12 тисяч осіб.

Інформація щодо жертв та постраждалих не надходила.

З 05:30 відключено електро- та газопостачання в населених пунктах, що попадають в зону можливого ураження.

Станом на 9:30 проходить засідання штабу з ліквідації наслідків пожежі на арсеналі зброї під головуванням прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, першого заступника міністра внутрішніх справ Сергія Ярового та голови ДСНС Миколи Чечоткіна, повідомляє ДСНС.

Крім того, у Чернігівській обласній держадміністрації відбулося засідання штабу з ліквідації надзвичайної ситуації в Ічнянському районі.

Як повідомляє ОДА, завдання служб – скоординувати роботу з ліквідації пожежі, яка сталася на військових складах в селищі Дружба Ічнянського району, забезпечити евакуацію жителів 30 населених пунктів, розташованих у 16-кілометровій зоні події.

Рятувальники запевнили, що хімічної зброї на військових складах немає. Рівень надзвичайної ситуації визначається.

В. о. голови Чернігівської облдержадміністрації Юлія Свириденко та заступник голови ОДА Сергій Сергієнко перебувають безпосередньо на місці роботи штабу в селищі Парафіївка. Звідти вони координують дії всіх обласних та місцевих служб.

Евакуйовано й пацієнтів Ічнянської районної лікарні. 30 лежачих хворих перевезли до лікарні в Парафіївці. Вирішено питання евакуації маломобільних груп населення.

Оперативний штаб у Чернігові працює на базі Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА за адресою вул. Гетьмана Полуботка, 70, в постійному режимі (гаряча телефонна лінія (0462) 678-274).

Чергове засідання штабу заплановано на 14:00 в Чернігівській ОДА.

В соцмережах політики діляться своїми думками щодо надзвичайної події.