п’ятниця , 29.03.2024

ЦВК призначила перші вибори у трьох громадах Івано-Франківщини

23 грудня у трьох об’єднаних територіальних громадах Прикарпаття відбудуться перші вибори. Ще в трьох громадах нашого краю цього ж дня проведуть додаткові вибори.

Центральна виборча комісія призначила перші та додаткові вибори в низці об’єднаних територіальних громадах на неділю, 23 грудня.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні ЦВК в п’ятницю, 12 жовтня.

Загалом комісія призначила перші місцеві вибори у 125 ОТГ (15 міських, 22 селищних, 88 сільських ОТГ).

На Івано-Франківщині перші місцеві вибори відбудуться у трьох ОТГ.

Згідно з прийнятою постановою, перші вибори на Прикарпатті відбудуться у Вигодській селищній ОТГ (Долинський район), Новицькій сільській ОТГ (Калуський район) та Коршівській сільській ОТГ (Коломийський район).

До складу Вигодської селищної об’єднаної територіальної громади увійшли Вигодська селищна рада, а також Вишківська, Кропивницька, Новоселицька, Новошинська, Сенечівська та Старомізунська сільські ради.

До складу Новицької сільської об’єднаної територіальної громади увійшли Новицька, Добровлянська, Підмихайлівська та Середньоугринівська сільські ради.

До складу Коршівської сільської об’єднаної територіальної громади увійшли Коршівська та Жукотинська сільські ради.

Окрім цього ЦВК призначила додаткові вибори у ряді уже діючих громад. На Івано-Франківщині додаткові вибори 23 грудня відбудуться у трьох громадах – Рожнівській, Ланчинській та Брошнів-Осадській ОТГ.

Рибненська сільська рада вирішила приєднатися до Рожнівської ОТГ (Косівський район), Середньомайданська сільська рада вирішила приєднатися до Ланчинської селищної ОТГ (Надвірнянський р-н) і Брошнівська сільська рада вирішила приєднатися до Брошнів-Осадської селищної ОТГ (Рожнятівський р-н).

Відповідно, у цих трьох сільських радах обиратимуть депутатів, які представлятимуть дані населені пункти в уже діючих ОТГ.

Виборчий процес у громадах стартуватиме із 3 листопада.