вівторок , 16.04.2024

У Франківську водій вантажівки збив 10-річного хлопчика (ФОТО)

Дорожньо-транспортна пригода  трапилася  4 жовтня близько 16 год., в м. Івано Франківську по вулиці Довженка. 

Водій 1976 р. н., керуючи вантажівкою  «ЗИЛ»,   проявив неуважність та вчинив наїзд на 10-річного пішохода, який  переходив проїжджу частину дороги в межах нерегульованого пішохідного переходу.

В результаті ДТП  дитина отримала тілесні ушкодження у вигляді перелому кісток черепа, закриту черепно-мозкову травму, множинні садни верхніх та нижніх кінцівок.

Водій – тверезий, повідомляють у секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого. Проводиться слідство.

Поліція застерігає усіх учасників дорожнього руху проявляти уважність на дорогах, особливо пішоходів.  Кожний крок зроблений не переконавшись у безпеці, може стати непоправним. Не поспішайте за будь яких обставин,  виходячи на дорогу переконайтесь,  що це безпечно.