четвер , 18.04.2024

На Івано-Франківщині п’яний водій збив п’яного пішохода

Дорожньо-транспортна пригода трапилася у п’ятницю, 19 жовтня, у селі Поточище Городенківського району.

Близько 23.00 водій 1990 року народження на автомобілі «ВАЗ 2106» рухався по дорозі, як раптом з тротуару на дорогу вибіг пішохід. Останній громадянин 1992 року народження. Пішохід мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Керманич, побачивши пішохода, здійснив екстрене гальмування.

Після цього пішохід впав на асфальтне покриття дороги та отримав тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми і перелому потиличної кістки. У водія взято кров для встановлення факту алкогольного сп’яніння.

Результат виявився позитивний – водій нетверезий (1.24 проміле), повідомляють у секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 286 («Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, – карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.») Кримінального кодексу України.

Один коментар

  1. А тому придурку що вискочив на дорогу нічого небуде??? Він такий самий учасник дорожнього руху. Таке і тверезому водію під колеса може попасти то, що іти за нього в тьорму. Двох карати потрібно