субота , 20.04.2024

На Прикарпатті уже штрафують за перевищення швидкості. Водії не бунтують

Франківські патрульні виносять постанови на водіїв за перевищення швидкості, використовуючи прилад “Трукам”.

Незважаючи на попереджувальні дорожні знаки щодо фото- та відео фіксації правопорушення водіїв з перевищенням вистачає, повідомляють у секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.

За добу інспектори зупиняють близько п’ятнадцять-двадцять керманичів. Слід зауважити, що реагують поліцейські і на інші порушення, а ще опрацьовують виклики, та й постанова займає час. Відтак, порушників набагато більше.

Тішить, що керманичі зупиняються та адекватно реагують на порушення. За бажанням водію показують відео з приладу.

Нагадаємо, що втрутитися у систему пристрою неможливо через спеціальне шифрування. Такої функції як видалити чи змінити інформацію немає.

Наразі інспектори зосередили увагу у місцях концентрації ДТП та на аварійно-небезпечних ділянках дороги Н-10. Поліцейські закликають водіїв, дотримуватися ПДР і не перевищувати швидкість.

Інформуємо, відповідно до статті 122 КУпАП (Перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху), а саме за перевищення швидкості більш як на 20 км/год. – санкція статті передбачає штраф у розмірі 255 гривень (ч.1), перевищення швидкості більш як на 50 км/год. – штраф 510 гривень (ч. 3).

Поліцейські закликають керманичів дотримуватися правил дорожнього руху і не перевищувати швидкість.