п’ятниця , 26.04.2024

На Прикарпатті дві сільські ради “загарбали” 100 гектарів не своєї землі

У Рогатинському районі дві сільські ради вийшли за межі своїх повноважень і розпорядилися земельними ділянками державної власності.

Завдяки своєчасному вжиттю заходів представницького характеру Тисменицької місцевої прокуратури у державну власність в особі Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області повернуто 2 земельні ділянки, які розташовані на території Сарниківської та Підкамінської сільських рад Рогатинського району.

Загальна площа земельних ділянок становить 100 га, вартість – понад 10 млн грн., повідомляє прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.

Підставою звернення Тисменицької місцевої прокуратури з позовом до суду послугувало те, що сільські ради вийшли за межі передбачених Законом повноважень та розпорядились землями сільськогосподарського призначення державної форми власності за межами населеного пункту, незважаючи на те, що розпорядження даними землями здійснює центральний орган виконавчої влади з питань земельних ресурсів у галузі земельних відносин (Держгеокадастр України) та його територіальні органи.