п’ятниця , 29.03.2024

Заметілі та потопи у Європі: три країни потерпають від вибриків погоди (ФОТО)

Велика вода, торнадо і сніг накрили Італію, Францію та Іспанію.

З ранку понеділка на більшій території Італії – негода. Зливи і сильний вітер накрили майже весь Аппенінський півострів.

Жертвами негоди стали 11 осіб. Про це повідомляє італійське видання ANSA.

Двоє людей загинули в результаті падіння дерева на їхній автомобіль у комуні Фрозіноне в області Лаціо. У такій самій ситуації опинилися ще двоє жителів регіону – одна людина загинула, інша має серйозні поранення.

Фото: mercurynews

Зламане дерево впало на 21-річного чоловіка, який йшов вулицею, під час сильного вітру неподалік від Неаполя. Постраждалий помер у лікарні. Багато людей отримали поранення під час негоди.

Фото: mercurynews

Туристи та мешканці одягали високі чоботи, щоб рухатися вулицями Венеції, після того як сильні вітри підняли рівень води більше ніж на 5 футів. Вода покрила піднесені доріжки.Через надзвичайну ситуацію закрили систему водних автобусів, окрім віддалених островів, повідомляє mercurynews.

Фото: mercurynews

Згідно зі статистикою, це був найвищий показник з грудня 2008 року.

Губернатор регіону Венеції Лука Зая вважає, що цього тижня затоплення може досягати рівня повені 1966 року, яка вразила і Венецію, і Флоренцію. В Instagram він заявив про закриття школи в регіоні у вівторок, на другий день повені.

Через негоду чиновники закрили основні туристичні пам’ятки в Римі, зокрема Колізей та Римський форум.

AФото: mercurynews

Іспанія та Франція швидко зустріли зиму.

У Мercurynews повідомляють, що 28 департаментів у Центральній Франції перебувають під помаранчевим попередженням – другим найвищим погодним попередженням для снігу та льоду.

Франція

Острів Корсика перебуває під червоним попередженням про вітер, який розганяється до 100 миль на годину. Жителям порадили залишатися в приміщенні і не їздити.

Близько 38 тисяч людей на острові Менорка були без електрики.

Двох туристів, які зникли під час бурі в Іспанських Піренеях, врятували в неділю, але молодого іспанського рибалку все ще не знайшли.

Фото: express.co.uk, Іспанія

Після 25 градусів тепла в Іспанії випав сніг, рух паралізувало у декількох регіонах країни. Там перекрили автомобільне і залізничне сполучення, а також закрили кілька морських портів, пише видання Sputnik Mundo. Перекрили трасу АР-66 у провінції Астурія, також заборонили рух для машин без ланцюгів на шинах по дорозі національного значення N-630.

На Канарських островах через ураган почалися перебої з електрикою, а в Астурії без світла залишилися майже 53 тисяч осіб.

Востаннє настільки ранній прихід зими в Іспанії був у 2008 році.

У BBC Weather forecaster Сара Кейт-Лукас, попереджає, що неврегульована погода в Європі може піти до Британії.

Джерело: “Експрес”