вівторок , 16.04.2024

40 гривень на день – така вартість 4-разового харчування у пологовому Івано-Франківська

В КНП «Івано-Франківський міський клінічний перинатальний центр» покращилось харчування породіль.

Це стало можливим завдяки сумі у 380 тис. грн., яку виділили  з міського бюджету на покращення харчування жінок після пологів.

На харчування породіль  на 2018 рік по субвенції було виділено 900 тис. грн.,  ще 150 тис. виділили з міського бюджету. В серпні з міського бюджету додали ще  380 тисяч грн.

Таким чином вартість одного дня харчування породіллі зросла з 19,00 до 40,00 грн., повідомляють у прес-службі Івано-Франківської міської ради.

Наразі у раціон харчування породіль  у КНП «Івано-Франківський міський клінічний перинатальний центр» входять такі продукти, як:  м’ясо, печінка, риба, сардельки, сир твердий, курятина, кефір  та інколи йогурти.

«У нас харчування  – чотири рази в день, дуже смачне,- розповідає породілля Світлана Афанасьєва,- На обід, на приклад,  дають суп, гарнір і м’ясо, або рибу, чи печінку,  а ще салат з моркви чи бурячка. На сніданок  у нас  – чай чи кава з молоком, млинці, сирники, хліб з маслом. Їжа  мені подобається. Чоловік рідко мені приносить щось поїсти. Я переважно тут їм.»

Ще одна породілля – Марія –  розповідає, що також задоволена їжею: «Харчують добре. Дають два сніданки, обід і вечерю. Всього достатньо, їжа смачна»,- зазначає новоспечена матуся новонародженого хлопчика.