п’ятниця , 29.03.2024

Через вкрадений телефон вартістю 300 гривень житель Прикарпаття отримав півтора року тюрми

У Тлумацькому районі чоловік попросив друга підвезти до села, а опинившись у салоні авто, відкрито викрав в нього телефон.

Тепер невдячному пасажиру доведеться посидіти у в’язниці. Про це йдеться у вироку Тисменицького районного суду від 11 вересня.

Фігурант прави — двічі судимий — зокрема за крадіжку, грабіж та розбій, непрацюючий, одружений, учасник бойових дій – Андрій Ш. Чоловік 29 квітня, перебуваючи у селі Бортники Тлумацького району, зустрів знайомого.

Його він попросив підвезти до сусіднього села для вирішення деяких питань. А вже перебуваючи у салоні авто, попросив позичити телефон для дзвінка до матері. Отримавши мобільник — вийшов із салону і зник. Вартість телефону — 310 грн.

У суді чоловік свою вину у вчиненні грабежу повністю визнав та розкаявся. Утім суд вирішив, щодля його виправлення та попередження нових злочинів, йому необхідне покарання у вигляді позбавлення волі. Відтак визнав винуватим у вчиненні злочину за ч.2 ст.186 КК “Грабіж”і дав 1,6 років тюрми.

Наразі вирок законної сили ще не набрав. На нього можуть подати апеляцію протягом 30 днів з часу проголошення. До вступу вироку у силу, чоловіку суд залишив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як значиться у матеріалах справи, обране судом покарання — нижче від найнижчої межі, встановленої у санкції ч.2 ст. 186 КК “Розбій”.

Суд призначив більш м’яке покарання, ніж передбачено законом, врахувавши пом’якшуючі обставини – щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину, добровільне усунення заподіяної шкоди, та позитивну характеристику за місцем проживання, статус учасника бойових дій.

Ольга КРАВЕЦЬ