вівторок , 19.03.2024

У Польщі призупинили справу проти бізнесмена, який викинув на вулицю хвору українку

Громадянка України, яка працювала в Польщі та постраждала від крововиливу, і її польський шеф, який викинув на вулицю хвору жінку, підписали угоду про примирення.

Про це повідомляє “Наше слово” з посиланням на телеканал TVN24.

Районний суд у місті Середа Великопольська (Środa Wielkopolska), що у Великопольському воєводстві, 12 вересня умовно призупинив кримінальне провадження проти працедавця з випробувальним терміном до двох років. Нагадаємо, що у січні поляк не надав допомогу громадянці України, яка працювала у нього.

Коли в киянки Оксани на роботі трапився інсульт, працедавець вивіз її в місто, залишив на лавці і зателефонував в поліцію, назвавши жінку п’яною. У лікарні в неї підтвердили мозковий крововилив. Оскільки жінка була незаконно працевлаштована (і не застрахована), на її лікування проведено збірку грошей. Її реабілітація досі триває.

Після початку розслідування Анджей Ц. (працедавець) заявив про допомогу постраждалій жінці, а його адвокат подав клопотання про умовне призупинення справи.

Представник польського працедавця наголосив, що Анджей Ц. зізнався у висунутих йому звинуваченнях, а свою поведінку він пояснив панікою. Загалом працедавцю українки було висунуто дев’ять обвинувачень. Вісім з них стосувалося нелегального працевлаштування працівників.

У ході засадіння Райнного суду адвокат також зазначив, що була підписана позасудова угода із представником потерпілої українки. Сторони зобов’язалися зберігати у таємниці її умови. Заяву захисту підтримав уповноважений громадянки України, а вона відбитками пальців підписала заяву про те, що не вимагає переслідування та покарання Анджея Ц., тому що «вона з ним примирилася».