четвер , 18.04.2024

Студент у світлинах показує незвичний Івано-Франківськ (ФОТО)

Інстаграм-аккаунт 19-річного франківця (@hunter_freddy) Віталія Сапи стрімко набирає популярності.

У нього вже є наслідувачі, його світлини розміщують у франківських інста-групах. Адже сторінка багата цікавими фотографіями міста, вірніше – стилем їх обробки.

Команда OGOGO! дізналася секрети фото Віталія. І перший з них – всі світлини хлопець робить на телефон, та ніколи не обробляє їх через комп’ютер.

– Як почали займатись фотообробкою?

– Інтерес виник ще в далекому 2009 році, мама тоді купила телефон “жабку” Samsung. Я зробив декілька кадрів, і мені дуже сподобалося.  Довелося дуже довго чекати, щоб мені, ще тоді дитині, купили камеру. І от в 2014 мені придбали простеньку “мильницю”.

Відтоді я хотів чогось іншого: аби процес фотографування не розтягувався – адже потрібно було приходити додому, вставляти флешку в комп’ютер, і згодом вже нормально дивитися фото. Аж в 2016 році я придбав телефон, і тоді все почалось.

Фотографував все, що тільки бачив:  вазони, дорогу і так далі, а потім подумав: “а чому б не зробити щось таке незвичне?”.

Це один із найперших кадрів, яким я пишаюся, тому що, якщо подивитися на нитку розжарювання, вона у вигляді безкінечності, і знизу сонце.

– Що надихає вас на такі ідеї?

– Я завжди схилявся більше до чогось такого незвичного, до світлин, які не будуть надто банальними, а ідеї приходять дуже спонтанно. Найбільше мені допомагає музика, без неї взагалі ніяк.

– Якими програмами для обробки фото користуєтесь?

– Використовую такі програми для обробки як VSCO, Lightroom, PicsArt, Snapseed, Retouch, Inshot. Для фото, де використовується подвійна експозиція, використовую програму PicsArt, вона чудово підходить.

– Чи пов’язано ваше хобі з професією?

– Ні, з професією це зовсім не пов’язано, я навчаюся на військовій кафедрі. Через брак часу мені не вдається вирватись і зробити щось краще.

– Ви фотографуєте людей?
– Людей я пробував фотографувати, але скажу чесно – це не моє. У мене краще виходить щось таке незвичне. Хоча дуже хочеться навчитись робити також й  портретні фото, вважаю, що живі емоції це дуже круто.

До слова, Віталій також веде телеграм-канал, у якому викладає уроки подвійної експозиції.