четвер , 28.03.2024

На Івано-Франківщині під час збирання грибів загинув 55-річний чоловік

Тіло 55-річного жителя Калуша знайшли рятувальники в урочищі Сплаї, що поблизу селища Осмолода Рожнятівського району.

Група грибників розбила табір у лісовому масиві в урочищі Сплаї та щоденно здійснювала вихід на збір грибів у лісовому масиві.

10 вересня о 09.00 пішов від місця таборування в ліс збирати гриби та не повернувся 55-річний житель Калуша, який близько 10 років здійснював виїзди для збору грибів на вказаній лісовій місцевості.

Для проведення пошуково-рятувальних робіт виїхали п’ятеро рятувальників Осмолодського пошуково-рятувального відділу, які обстежили лісову місцевість до кордону із Закарпатською областю.

Станом на 23.15 вівторка, 11 вересня, зниклу особу не знайдено, пошуково-рятувальні роботи призупинено.

У середу, 12 вересня, о 05.50 на пошуки було направлено 10 рятувальників пошуково-рятувальних відділень з селищ Осмолода та Вигода .

О 15.15 в обласний координаційний центр УДСНС в області надійшла інформація від керівника пошукових робіт про те, що близько 12.00 рятувальники Вигодського пошуково-рятувального відділу, спільно з товаришами заблукалого грибника, поблизу потічка Ситний в урочищі Сплаї виявили тіло розшукуваного грибника.

Станом на 00.40 четверга, 13 вересня, рятувальники надали допомогу працівникам поліції та знесли тіло загиблого до селища Осмолода.