п’ятниця , 29.03.2024

На Прикарпатті шістьох “рабовласників” із Донеччини відправили у СІЗО

За клопотанням прокуратури всіх шістьох уродженців Донецької області, які на Прикарпатті організували «реабілітаційний центр», взято під варту

Прокуратурою Івано-Франківської області здійснюється процесуальне керівництва у кримінальному провадженні, відкритому за фактом утримання людей проти їх волі з корисливих мотивів, а саме для трудової експлуатації.

Встановлено, що 6 уродженців Донецької області організували у Коломийському районі так званий реабілітаційний центр, у якому впродовж тривалого часу утримували більше 30 людей.

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Юрій Фреїшин, людей до центру поміщали їх родичі з метою лікування від алкогольної та наркотичної залежності та платили за це кошти в сумі від 1 500 грн до 5 000 грн у місяць. Однак, «пацієнтів» не лікували, а примушували до фізичної праці.

На даний час зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146 та ч. 2 ст. 149 КК України, та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

За вчинене їм загрожує до 12 років позбавлення волі, повідомляє прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.

Читайте також:
У Коломиї 32 громадян утримували у трудовому рабстві (ФОТО)