п’ятниця , 29.03.2024

Житель Івано-Франківська на “п’яному” ринку продавав гранати, патрони та міни (ФОТО)

Прокуратура повідомила про підозру продавцю, який торгував гранатами, патронами та мінометними мінами. У помешканні підозрюваного 25 вересня проведено обшуки                  

Івано-Франківською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, відкритому за фактом незаконного придбання, зберігання та збуту вибухового пристрою (ручної оборонної гранати Ф-1), бойових припасів (патронів) та мінометної міни без передбаченого законом дозволу.

Встановлено, що 58-річний житель міста Івано-Франківська незаконно збував без передбаченого законом дозволу ручну оборонну гранату Ф-1, патрони та мінометну міну.

Крім того, у ході проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання та роботи вказаної особи виявлено й вилучено протитанковий снаряд, понад 200 штук патронів та гранату Ф-1.

На даний час чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України, йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 («Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами») Кримінального кодексу України, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Йому загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі, повідомляє прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.

Читайте також:
У Франківську продавець “п’яного” ринку зберігав під прилавком міну (ФОТО)