п’ятниця , 29.03.2024

Депутати Прикарпаття хочуть, щоб школярі щотижня співали Гімн України

У середу, 12 вересня, в Івано-Франківську відбулось засідання постійної комісії обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова.

Одним з питань порядку денного стало “Про національно-патріотичне виховання дітей та молоді”.

Ігор Дебенко, депутат обласної ради та генеральний директор ОТБ “Галичина”, розповів, що мається на увазі.

“До нас було звернення від атовців щодо такої ідеї. Коли я навчався у гімназії, в нас завжди день починався з Гімну і молитви. І я думаю, що це хороша ініціатива – щотижня починати навчання з Гімну і хвилини мовчання”, – сказав Ігор Дебенко.

Планується рекомендувати керівникам шкіл та вищих навчальних закладів забезпечити щотижневе виконання Державного Гімну України перед початком занять – в межах всього закладу освіти або в кожному приміщенні окремо. Після Гімну ж буде вшанування пам’яті загиблих за Україну хвилиною мовчання.

Голова комісії Юрій Черневий сказав, що здивований таким проектом рішення – адже практично у всіх закладах це вже втілено в життя. Ігор Дебенко на це відповів, що прийняття його на законодавчому рівні не буде зайвим.

Комісія підтримала це рішення. Тепер за нього голосуватиме обласна рада на наступній сесії, 21 вересня, повідомляє “Галицький кореспондент”.