п’ятниця , 29.03.2024

“Валентинівського стрільця” судитимуть у Франківську за скоєння смертельної аварії

30-річний житель Івано-Франківська, так званий “валентинівський стрілець”, знову опиниться на лаві підсудних.

Слідчим управлінням  під процесуальним керівництвом прокуратури  області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом смертельного ДТП (ч. 2 ст. 286 ККУ)  та втечі з місця події, залишивши людину в небезпеці (ч. 1. ст. 135 КК України), що є обтяжуючою обставиною пригоди.

Нагадаємо, що 30 червня цього року  серед білого дня підозрюваний 30-річний житель Івано-Франківська,  керуючи автомобілем марки «ВМW Х5», рухаючись автодорогою у смт. Отинія Коломийського району всупереч вимогам Правил дорожнього руху виїхав на смугу зустрічного руху,  де  зіткнувся  із  авто «Daewoo Lanos».

У результаті  аварії водій цього автомобіля загинув на місці події, а  пасажир  отримав травми.

Проте підозрюваний,  замість того, щоб надати потерпілому допомогу, викликати швидку та  правоохоронців,  залишив його у тяжкому стані  й утік з місця події.

У подальшому,  вжитими пошуковими заходами його  затримано  слідчими в порядку ст. 208 КПК України та судом застосовано запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

Без сумніву, за такий  вчинок  як за мірками  людської моралі,  так і вимог закону винний має понести кримінальну відповідальність.

До того ж підозрюваний нажив собі недоброї слави серед людей та уже був судимий за замах на убивство 18-річної дівчини. Достроково звільнившись із місць позбавлення волі, знову потрапив на лаву підсудних.

На цей час підозрюваний  перебуває  в  Івано-Франківському слідчому  ізоляторі затриманих осіб.

Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні скеровано для розгляду по суті до Коломийського районного суду, повідомляють у секторі комунікації поліції в Івано-Франківській області.

Читайте також:
На Прикарпатті водій “BMW” обігнав кілька автомобілів і скоїв смертельну аварію (ФОТО)

Водій “БМВ”, який скоїв смертельну аварію і втік, до 30 серпня сидітиме у СІЗО