середа , 24.04.2024

Франківського суддю, який у більярдному клубі отримав 5000 євро хабара, відправили у відставку

У вівторок, 25 вересня, Вища рада правосуддя ухвалила рішення звільнити у відставку суддю Господарського суду Івано-Франківської області Володимир Булку, якого у серпні впіймали на хабарі.

Нагадаємо, детективи НАБУ, викрили суддю на одержанні неправомірної вигоди у розмірі 5000 євро. Гроші суддя отримав від голови правління компанії-банкрута за рішення про продовження обов’язків арбітражного керуючого.

Спочатку він взяв 2000 євро, за якийсь час – ще 3000 євро. Передача коштів в обох випадках відбувалася у більярдному клубі.

Після затримання Вища рада правосуддя задовольнила подання Генерального прокурора та дала згоду на утримання судді під вартою. Але суддя Солом’янського районного суду міста Києва відмовив детективу НАБУ у клопотанні застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Згодом цю відмову колегія суддів Апеляційного суду Києва скасувала як незаконну та постановила нову ухвалу, якою підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із забороною залишати місце проживання у нічний період доби.