п’ятниця , 29.03.2024

У Франківську посадовця університету затримали на хабарі (ФОТО)

На хабарі у розмірі 300 доларів попався керівник відділу одного з вищих державних навчальних закладів Івано-Франківська.

Вчора, 19 вересня, працівники Управління захисту економіки в Івано-Франківській області спільно зі слідчими обласного Управління Нацполіції за процесуального керівництва Військової прокуратури Івано-Франківського гарнізону затримали керівника навчально-консультаційного центру одного із Державних вищих навчальних закладів м. Івано-Франківська.

Посадовець за неправомірну вигоду видавав фіктивні довідки громадянам призовного віку про стаціонарне навчання у виші, які у подальшому надавались до військових комісаріатів з метою отримання відтермінування щодо проходження строкової служби в Збройних силах України.

Викрили його при одержанні 300 доларів США. Саме в таку суму останній оцінив свої послуги за надання фіктивної довідки громадянинові про те, що він є студентом першого курсу Державного вищого навчального закладу.

Посадовця затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, йому загрожує покарання передбачене ч. 1 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, повідомляють у секторі комунікації поліції в Івано-Франківській області.