субота , 20.04.2024

У дорожників Івано-Франківщини вчора були “гості” з прокуратури

У Службі автомобільних доріг Івано-Франківщини вчора проводилися обшуки.

У четвер, 27 вересня, силовики провели обшуки в 15 областях у справі про нанесення багатомільйонних збитків державі чиновниками Укравтодору.  Про це повідомила прес-служба прокуратури Києва.

Зокрема, проводили санкціоновані обшуки в службах автомобільних доріг Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Івано-Франківської, Луганської, Львівської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Хмельницької, Черкаської та Чернігівської областей.

Відзначається, що виявлено списання державних коштів зі Служби автомобільних доріг, в результаті чого державі було завдано збитків на суму понад 224 млн гривень.

Вже оголошено підозру першому заступнику начальника Служби автомобільних доріг у Київській області. Його звинувачують у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

Щодо цього чиновника встановлено, що він провів фінансово незабезпечені тендери на виконання будівельних робіт, а також підписав акти про виконання, свідомо знаючи про неможливість їх оплатити через відсутність коштів на рахунках Служби автомобільних доріг у Київській області.

“Завдяки штучно створеній заборгованості підрядні організації надалі через суд стягнули з Служби автомобільних доріг інфляційні втрати та 3% річних на суму понад 4 млн гривень, завдавши збитків державному бюджету на вказану суму”, – відзначили в прокуратурі.

Зараз вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.