четвер , 28.03.2024

У Генштабі пояснили, навіщо збільшили строки призову

Продовження терміну призову громадян України на строкову військову службу до трьох місяців зумовлене збільшенням чисельності призовників для комплектування військ Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України.

Таке роз’яснення відповідного указу Президента оприлюднив у вівторок Генеральний штаб Збройних сил України.

“Внесення змін до Указу Президента України від 15 лютого 2018 року №33 “Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову службу у 2018 році” передбачає продовження терміну призову громадян України на строкову військову службу до грудня місяця поточного року, що зумовлено насамперед збільшенням чисельності призовників для комплектування військ (сил) Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України”, – наголосили у Генштабі.

Як зазначається, таке рішення дозволить призовним комісіям більш якісно провести вивчення, медичний огляд, здійснити підбір та призначення призовників до команд вищевказаних військових формувань, повідомляє “Укрінформ”. 

Окрім того, збільшення строків призову здійснене з метою раціонального розподілу навантаження на призовні та військово-лікарські комісії.

Як повідомлялося, Указом Президента України від 10 вересня 2018 року № 274 продовжено термін призову громадян України на строкову військову службу до трьох місяців – до грудня поточного року.