вівторок , 16.04.2024

На Івано-Франківщині селяни звинувачують поліцію у загибелі мотоцикліста

За фактом загибелі мотоцикліста правоохоронці Івано-Франківщини проводять службове розслідування.

Аварія,   у якій загинув 27-річний мотоцикліст,  а його 13-річний пасажир травмувався,   сталася 2 вересня  близько 20 години  у с. Ільці, Верховинського  району.

Слідчо-оперативною групою  встановлено, що  водій мотоцикла  «Вайпер»,  житель смт. Верховина, виконуючи обгін попутного автомобіля «ВАЗ 2109»,  виїхав на смугу зустрічного руху,  де не впорався з керуванням і допустив зіткнення  із  бетонним стовпом   на узбіччі автодороги.

Як наслідок  –  водій   загинув  на місці пригоди, а пасажир – рідний брат водія,  отримав тілесні ушкодження у вигляді закритої  черепно-мозкової травми.

За  фактом порушення правил безпеки дорожнього руху поліція розпочала досудове розслідування (ч.2 ст. 286 ККУ).

Місцеві мешканці припускають, що аварія могла статися  через  переслідування мотоцикла працівниками поліції  на службовому автомобілі, які у цей час  несли службу по маршруту патрулювання.

У зв’язку з цим,   відділом  інспекції  з особового складу Управління кадрового забезпечення Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області,  проводиться службове розслідування.

У разі  зібраних доказів  про неправомірні  дії працівників поліції їх буде притягнуто до відповідальності згідно вимог законодавства, повідомляють у секторі комунікації поліції в Івано-Франківській області.