четвер , 28.03.2024

На Франківщині чоловік потрапив під арешт через свастику

Три місяці арешту дав суд жителю Богородчан за намальовану ним свастику на фасаді будівлі Управління Пенсійного фонду та одному із гаражів у селищі.

Про це йдеться у вироку Богородчанського районного суду від 26 липня. Як випливає із матеріалів суду, 1 травня2018 року Артур К., будучи нетверезим, наніс за допомогою універсальної емалі чорного кольору у аерозольній упаковці зображення свастики на фасад будівлі Тисменицького об’єднання Управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області, заподіявши матеріальних збитків на 561 грн.

Аналогічний вчинок чоловік повторив 8 травня. Він, знову будучи під мухою, уже намалював свастику на фасаді одного із гаражних приміщеннь у селищі, чим завдав збитків власнику гаража на 4532 грн.

У суді чоловік свою вину повністю визнав. Суд, за згодою сторін судового процесу, не став досліджувати надалі докази щодо тих обставин у справі, які ніким не оспорюються. І врешті-решт визнав чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 296 КК України “Хуліганство”та призначив йому покарання у виді арешту на строк три місяці.

Наразі вирок законної сили не набрав. До набрання вироком законної сили чоловік перебуватиме під вартою, куди його взяли прямо із зали суду.

Ольга КРАВЕЦЬ