четвер , 28.03.2024

Фігурант провадження поліції будуватиме дитсадок у Франківську за 63 мільйони

Управління капітального будівництва Івано-Франківської міськради у кінці червня замовило ТОВ «Комерційна група «Інтер-Профіт» будівництво дитячого садка у мікрорайоні «Каскад» за 63,31 млн грн.

Про це написало видання «Побудовано в Франківську».

Вперше про відкриті торги з будівництва дитсадка в м-ні «Каскад» з очікуваною вартістю робіт у 68,74 млн грн. управління оголосило у травні 2018 р. До участі у торгах надійшла лише одна пропозиція від «Інтер-Профіт» – 63,31 млн грн. Через те, що надійшло менше двох пропозицій, закупівлю відмінили.

Повторно про відкриті торги з будівництва дитячого садка в м-ні «Каскад» УКБ оголосило у травні цього року. Очікувана вартість робіт залишилась незмінна – 68,74 млн грн. Цього разу для участі у торгах надійшло дві пропозиції.

ТОВ «Брот» спочатку запропонувало суму у розмірі 65,57 млн грн., потім знизило пропозицію до 64,00 млн грн. Зрештою переможцем торгів стало ТОВ «КГ «Інтер-Профіт» із пропозицію у 63,31 млн грн.

«Інтер-Профіт» за останні кілька років відзначилось плідною співпрацею із містом. У 2017 р. фірма виграла 11 тендерів на загальну суму 5,48 млн грн., де у третині випадків замовником виступало управління капітального будівництва міськвиконкому. Водночас за перше півріччя 2018 року «Інтер-профіт» уклала два договори із управлінням капбудівництва на загальну суму 27,88 млн грн.

У лютому 2018 р. УКБ підписало договір про закупівлю робіт з будівництва загальноосвітньої школи в селі Хриплин із ТОВ «Інтер-Профіт» на суму 26,49 млн грн.

Через місяць після підписання договору поліція відкрила кримінальне провадження за фактом вчинення протиправних дій службовими особами управління капітального будівництва.

Їх підозрюють у зловживанні службовим становищем, що призвело до одержання неправомірної вигоди для ТОВ «Інтер-Профіт»  шляхом безпідставного переукладення у лютому 2018 р. договору про закупівлю робіт по школі у с. Хриплин. Чиновників підозрюють у розтраті 3 млн грн.

ТОВ «Комерційна група «Інтер-Профіт» зареєстроване у селі Зашків Львівської області. Спочатку фірма займалася транспортом, а у 2017 р. змінила основний вид діяльності на будівництво житлових і нежитлових будівель та отримала ліцензію на господарську діяльність зі створення об’єктів архітектури. Єдиним засновником товариства є Ярослав Івашків, керівник Михайло Думич.