вівторок , 19.03.2024

ФОПи розіграли тендер на поставку коштовного б/у мікроавтобуса ляльковому театру Франківська

Івано-Франківський академічний обласний театр ляльок ім. Марійки Підгірянки 31 липня уклав договір з ФОПом Оксаною Навратюк на купівлю пасажирського мікроавтобуса вартістю 796,5 тис. грн.

Про це пише «Центр громадського моніторингу та досліджень» з посиланням на дані системи «Прозорро»

Згідно з угодою, підприємець має до 6 вересня поставити театру мікроавтобус «Mercedes-Benz Sprinter 313» місткістю понад 10 осіб.

Разом із Оксаною Навратюк на торгах змагався ще один учасник, її земляк з Волинської області – Анатолій Шворак, що прописаний в Луцьку. Підприємці не знижували своїх цін в ході аукціону, тож Оксана Навратюк перемогла на тендері з різницею всього в 1одну тисячу гривень.

В одній із довідок «про технічні характеристики предмету закупівлі» двоє учасників допустились однакової помилки, неправильно написавши слово «первинної», хоча у тендерній документації замовник вимагав надати таку довідку в довільній формі.

 

А у травні цього року ФОПи разом позмагались на тендері відділу освіти Староконстянтинівської РДА в Хмельницькій області, де також допустились парних помилок.

Зокрема, підприємці подали довідку з однаковими граматичними помилками, де йдеться про дотримання вимог Закону «Про санкції», хоча замовник таку вимогу перед учасниками торгів не ставив.

Також на більшості довідок, які підприємці подають на торги помітна характерна пляма у лівому верхньому куті, що свідчить про брак принтера, а також те, що всі свої документи ФОПи сканували на одному пристрої.

Анатолій Шворак і Оксана Навратюк з 2017 року разом взяли участь в 14 тендерах.

За останні три роки Анатолій Шворак уклав п’ять угод з бюджетними замовниками на загальну суму 11,7 млн. грн. Оксана Навратюк перемогла на 10 тендерах та отримала замовлень на 6,5 млн грн.

Тендерна документація передбачала закупівлю Mercedes-Benz Sprinter  313, Eхtra Long CDI на 18-20 місць. При цьому, мова йшла про вживаний пасажирський мікроавтобус, який вироблений не раніше 2012 року. Саме  2012 року випуску мікроавтобус і вказаний в специфікації до підписаної ФОПом Оксаною Навратюк угоди.

При цьому, замовник не виставляв вимог щодо існуючого пробігу транспорта. На сайтах продажу авто Mercedes-Benz Sprinter  313 Eхtra Long 2012 року та з характеристиками, які прописані в тендерній документації Івано-Франківський академічний обласний театр, ляльок можна знайти декілька оголошень, де в середньому мікроавтобус пропонують за 670 тис грн.

Джерело: “Наші гроші”