вівторок , 23.04.2024

Стало відомо, скільки заробітчан виїхали з України за останні 4 місяці

Від кінця березня 2018 року з України на заробітки за кордон уже виїхало понад 400 тисяч трудових мігрантів.  

Таку шокуючу статистику оприлюднив ресурс ukrainianpeopleleaks.com, який спеціалізується на онлайн-підрахунку громадян, які виїхали за межі країни, пише Обозреватель.  

Назва цієї платформи дещо нагадує назву WikiLeaks – міжнародної некомерційної організації, що публікує секретну інформацію з анонімних джерел.

Згідно з лічильником Ukrainianpeopleleaks, щохвилини з України виїжджає два заробітчани.   Зазначимо, що в алгоритм обчислень були закладені цифри, озвучені головою українського МЗС Павлом Клімкіним.

За його даними, щомісяця з України на заробітки виїжджає 100 тисяч людей.   Що стосується Мінсоцполітики, то там провели більш масштабні і страхітливі підрахунки і заявили, що трудова міграція вже встигла торкнутися 9 мільйонів українців.

Нагадаємо, Ukrainianpeopleleaks також попереджала, що головним наслідком міграції є скорочення населення України.

Адже, за словами міністра соціальної політики Андрія Реви, зараз через роботу за кордоном Україну остаточно залишили 3,2 млн осіб.

Своєю чергою, Міжнародна організація праці встановила, що більшість українців із вищою освітою їдуть до Польщі, Чехії, Словаччини та влаштовуються на роботу на фабрики і поля.

Там 39,2% мігрантів виконують елементарну роботу, 24,7% – займаються ремеслом, 16,5% – працюють у сфері продажів і послуг. Однак кожна із цих категорій заробляє значно менше, ніж місцеве населення.