вівторок , 16.04.2024

Рейтинг шкіл Івано-Франківська за результатами ЗНО-2018

В Івано-Франківську найкраще державну підсумкову атестацію у формі ЗНО склали випускники Української гімназії №1, найгірше – учні, які закінчили ЗОШ №28 і ЗОШ №17.

За результатами зовнішнього незалежного оцінювання, які оприлюднив Український центр оцінювання якості освіти, КУРС склав рейтинг шкіл Івано-Франківська.

При створенні рейтингу зважили на відсоток випускників, які отримали на ЗНО 180 і більше балів із шести предметів: української мови, історії, географії, математики, біології та англійської мови.

В Івано-Франківську цього року 4265 осіб здавало ЗНО з української мови, яке є обов’язковим. З них 1260 – випускники шкіл, 264 – випускники попередніх років та 2741 – випускники професійно-технічних училищ і коледжів, які цього року вперше складали державну підсумкову атестацію у формі ЗНО. Їх результати ми до уваги не брали, як і результати випускників попередніх років.

Також до рейтингу не увійшли Івано-Франківська вечірня школа ІІ-ІІІ ступенів № 1 та Івано-Франківський навчально-реабілітаційний центр, оскільки ми брали до уваги лише ті заклади, де ЗНО складали 10 і більше випускників.

До першої п’ятірки найкращих потрапили гімназії та спеціалізовані школи. Лідерство за результатами ЗНО тримає Українська гімназія №1. З усіх предметів, які ми брали до уваги, випускники гімназії випередили за результатами ЗНО всі школи міста. Майже 93% випускників гімназії здали ЗНО з української мови більш як на 180 балів, з історії з таким показником – майже 45%, з математики та біології – майже по 67%, майже 55% – з англійської мови та 33% з біології.

На другому місці СШ I-III ступенів № 11 з поглибленим вивченням англійської мови, на третьому – Івано-Франківська гімназія № 2, на четвертому – СШ I-III ступенів № 5 з поглибленим вивченням німецької мови, на п’ятому – фізико-технічний ліцей-інтернат.

Варто відзначити: якщо при формуванні рейтингу врахувати і результати ЗНО з німецької мови, то СШ з поглибленим вивченням німецької мови №5 піднялася б на друге місце. З 69 випускників цієї школи 35 складало тести з німецької мови, і з них майже 55% набрали понад 180 балів.

Однак не брали німецьку як критерій для рейтингування, оскільки ця школа – єдина у місті, яка спеціалізується на німецькій мові.

Замикають рейтинг школи №28 і №17, випускники яких не набрали 180 і більше балів з жодного предмета.