четвер , 25.04.2024

Прочани з Прикарпаття вирушили до Зарваниці на відкриття “Українського Єрусалиму”

Святкові заходи розпочнуться 27 серпня святими літургіями. Пополудні очікується прибуття Блаженнішого Святослава Шевчука.

Молебні, хресні ходи, освячення води та особливе – освячення копії Гробу Господнього.

Через населені пункти Тисменицького, Городенківського та Снятинського району, що через Дністер межують із Тернопільщиною, тисячі паломників цими днями пішки добираються до села Зарваниці.

Там, у однойменному всесвітньовідомому Марійському духовному центрі, відбудеться чимало урочистих заходів. А головне – відкриття «Українського Єрусалиму», повідомляє “Голос України”.

Вервечкою, незважаючи на спеку, йдуть старі й малі. Франківчанин Ігор Листван вирушив на прощу вже вшосте. Каже, що ні за що не турбується: дорога, хоч і довга, не є важкою, бо в молитві і поруч з іншими паломниками. Завжди знайдуться добрі люди, котрі дадуть дах над головою для ночівлі.

Серед снятинських прочан привернула увагу сімейна пара. Вони були разом із маленькою дитинкою. Дорогою прочани співали релігійних пісень, чим заохочували й інших збиратися до Зарваниці.

На свято Успення Пресвятої Богородиці відбудеться Архиєрейська свята літургія, а також відправи та інші заходи в храмах Марійського центру «Зарваниця».

На прощу йдуть і з дітьми….