п’ятниця , 29.03.2024

Через стихію 5 сіл Верховинського району залишилися без автомобільного сполучення

5 населених пунктів майже на добу залишилися без автомобільного сполучення.

26 серпня впродовж дня на території Верховинського району відмічались опади у вигляді дощу, внаслідок чого поблизу присілку Грузи с. Красник відбувся зсув ґрунту та каміння на автомобільну дорогу місцевого значення «Ільці-Буркут» протяжністю близько 30 м.

З метою недопущення жертв працівниками поліції перекрито проїзд для транспортних засобів, в зв’язку з чим припинено автомобільне сполучення з с. Бистрець (372 жителя), с. Дземброня (128 жителів), с. Топільче (205 жителів), с. Зелене (796 жителів) та с. Явірник (293 жителя).

На місці події в с. Красник проведено виїзне засідання комісії з надзвичайних ситуацій Верховинського району з метою визначення першочергових заходів з надання допомоги населенню та ліквідації наслідків зсуву.

Зранку 27 серпня в селі Красник для ліквідації зсуву ґрунту залучено 2 трактори, 3 вантажні автомобілі, 1 грейдер та 7 працівників Верховинської дорожньо-експлуатаційної дільниці.

Станом на 15.00 працівниками дорожньо-експлуатаційної дільниці зсув ґрунту на автомобільній дорозі розчищено та відновлено рух транспортних засобів.

Роботи продовжуються, оскільки час від часу спостерігаються зсувні процеси, повідомляють в управлінні з питань цивільного захисту Івано-Франківської ОДА.