четвер , 28.03.2024

Суд обрав запобіжний захід для слідчого, який попався на хабарі

Тримання під вартою із можливістю внесення застави в розмірі 70 480 грн – такий запобіжний захід суд обрав для слідчого поліції, який попався на хабарі.

За процесуального керівництва прокуратури Івано-Франківської області спільно з ГУНП в Івано-Франківській області та Івано-Франківського Управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України, задокументовано факт отримання неправомірної вигоди слідчим одного із районних відділів поліції.

Установлено, що слідчий отримав неправомірну вигоду за невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Дану особу затримано в порядку ст. 208 КПК України та повідомлено  про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (Одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище).

За клопотаннями слідчого, погодженими з прокурором, судом обрано підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою із можливістю внесення застави в розмірі 70 480 грн та відсторонено від посади.

Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком  від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна, повідомляє прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.