вівторок , 16.04.2024

На Івано-Франківщині зніматимуть фільм спільно з грецькими кінематографами

За підтримки Кінокомісії Івано-Франківська сьогодні відбулася презентація проекту фільму «Незвичайний грецький похорон в Карпатах».

На неї завітали начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Володимир Федорак, керівник Агенції регіонального розвитку області Віктор Вінтоняк та автори майбутньої кінострічки – Грігоріс Карантінакіс (режисер), Заза Буадзе (автор сценарію) і Володимир Філліпов (продюсерський центр «ІнсайтМедіа»).

Зазначимо, що наразі ТЗОВ  продюсерський центр «ІнсайтМедіа» у співпраці з Грецією (режисер Грігоріс Карантінакіс) розпочали роботу над ігровою стрічкою  «Незвичайний грецький похорон у Карпатах». Основна частина фільму буде відзнята в Україні, а саме в Карпатах. Одну з головних ролей виконає український актор Богдан Бенюк.

Додамо, що у роботі над підготовкою знімального процесу активно працює Агенція регіонального розвитку, а саме, відділ Кінокомісії.  За її підтримки у Верховинському районі триває відбір знімальною групою (режисером та продюсерами) необхідних локацій для фільму.

Під час презентації резюмувалося, що до знімального процесу (літо 2019 року) будуть залучені місцеві фахівці. Уже відбувся кастинг серед місцевих акторів на другорядні ролі у кінострічці.

Автори фільму також поділилися враженнями від місць, де проходитимуть зйомки фільму, розповіли про історію задуму і процес створення кінострічки.