п’ятниця , 29.03.2024

На Прикарпатті посадовець міграційної служби попався на хабарі (ФОТО)

На Івано-Франківщині хабар у розмірі 9000 гривень вимагав та отримав керівник одного з районних секторів міграційної служби.

Керівник одного із районних секторів Управління Державної міграційної служби в Івано-Франківській області вимагав 9 тисяч гривень неправомірної вигоди за позачергове виготовлення та видачу паспортів громадянина України для виїзду за кордон

Сьогодні, 21 серпня, оперативними працівниками  УЗЕ в області спільно зі слідчими ГУНП в Івано-Франківській області та УСБУ в області за процесуального керівництва військової прокуратури Івано-Франківського гарнізону затримано при одержанні останньої частини хабара в розмірі 1 тисячі гривень посадовою особою та затримано у порядку ст. 208 Кримінального Кримінального процесуального кодексу України.

Дії посадовця кваліфіковано як вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 368 («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою») Кримінального кодексу України.

Згідно санкції статті такий злочин карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією, повідомляють в управлінні захисту економіки в Івано-Франківській області.