четвер , 28.03.2024

За побиття сусіда житель Калуша тепер 160 годин буде підмітати місто

160 годин громадських робіт присудив суд жителю Калуша, що тріснув на Новий рік свого сусіда на сходовій клітці дерев’яною палицею по плечу.

Також сусід-забіяка має сплатити потерпілому 2 тис. моральної шкоди.

Ображений сусід же думав “збити” з кривдника далеко більше. Про це йдеться у вироку Калуського міськрайонного суду від 1 серпня.

Сам інцидент, як випливає із матеріалів суду, трапився 1 січня 2017 близько 22.10. Потерпілий із компанією відпочивали у його квартирі, коли почули стукіт у двері. Відчинивши, побачив там сусіда, з яким виникла сварка. Далі невдоволений сусід тріснув його палкою, чим спричинив потерпілому тілесні ушкодження у вигляді синця в ділянці правого плеча.

У суді сусід-забіяка свою вину визнав, повністю розкаявся та попросив його суворо не карати. Не визнав чоловік лише цивільного позову на 20 тисяч гривень.

Як результат, суд визнав його винуватим у вчиненні правопорушення за ч.1 ст. 125 КК “Умисне легке тілесне ушкодження”, призначив покарання у вигляді 160 годин громадських робіт. А ось моральну шкоду, завдану потерпілому, суд “оцінив” лишень у дві тисячі.

Наразі вирок законної сили ще не набрав. Сторони можуть його оскаржити протягом 30 днів з дня проголошення.

Ольга КРАВЕЦЬ