вівторок , 16.04.2024

Житель Буковини на Івано-Франківщині врятував жінку та її дитину, які впали у воду (ФОТО)

Дві рідні сестри з дітьми вирішили сонячного дня 20 серпня поїхати у Яремче на прогулянку. В якусь мить дитина послизнулася на камені і впала у бурхливу воду.

На щастя, крики про допомогу почув молодий хлопець, котрий саме закінчив свій робочий день і прогулювався неподалік місця події.

Не гаючи жодної хвилини, він без роздумів кинувся рятувати дівчинку, яку вже й не було видно на поверхні. Вже на березі люди надали їй першу долікарську допомогу, приводячи до свідомості.

Щойно дізнавшись від очевидців про те, що у воді перебуває ще й мама дівчинки, хлопець кинувся на її порятунок, повідомляють в управлінні ДСНС в Івано-Франківській області.

На щастя, допомога нагодилася дуже вчасно, мати з дитиною відбулися лише переляком, їх здоров’ю нічого не загрожує. Але питання безпечного відпочинку біля водойм області і надалі залишається актуальним.

В той час, сам рятувальник – 22-річний мешканець села Стрілецький Кут Кіцманського району Чернівецької області Валерій Плав’юк свій вчинок героїчним не вважає, каже, що кинувся на порятунок, не задумуючись жодної миті, адже йшлося про життя дитини та її мами.