четвер , 28.03.2024

“Волинянка” перекинулася у річці. Двох чоловіків врятували, третього – іще шукають

У неділю, 26 серпня, в селі Стопчатів присілок Заріка Косівського району водій автомобіля «ЛуАЗ», переїжджаючи  через річку Лючка допустив перекидання транспортного засобу на лівий бік.

На місці події пасажир 1959 р.н., житель с. Стопчатів, самостійно вибрався з кузова автомобіля, а водія затиснуто в салоні автомобіля.

До місця надзвичайної події прибуло відділення ДСНС. Рятувальниками було надано допомогу та з кузова автомобіля «ЛуАЗ» врятовано водія, жителя села Стопчатів.

Працівники швидкої медичної допомоги на місці події оглянули потерпілих та надали їм медичну допомогу, від подальшої госпіталізації потерпілі відмовились. Рятувальниками було вжито заходів з витягування автомобіля  з річки Лючка на берег.

О 00:30 до рятувальників від перехожого надійшла додаткова інформація, про те, що в салоні автомобіля міг знаходитись ще один пасажир, оскільки місце його не відоме: по місцю постійного проживання чоловік відсутній, а його мобільний телефон відключений.

Працівниками ДСНС станом на 02:00 було проведено візуальне обстеження близько 2 кілометрів берегів та поверхні русла р. Лючка вниз за течією від місця надзвичайної події, потерпілого не виявлено.

На 27 серпня на місці надзвичайної події заплановано роботу водолазів та гірських рятувальників для обстеження русла та берегів р. Лючка. Станом на 06:00  27 серпня місце перебування чоловіка, жителя с. Стопчатів, не встановлено.

На місці надзвичайної події працює мобільна група Косівського РВ У ДСНС в області.