вівторок , 19.03.2024

У Франківську біля нічного клубу пограбували громадянина Німеччини

Вночі з 13 на 14 липня близько 3 години  до поліції надійшло повідомлення від 37 -річного громадянина Німеччини,  котрий повідомив про те, що троє невідомих  молодих хлопців побили його та  пограбували.

Прибувши на місце події правоохоронці з’ясували, що заявник спільно із знайомою  перебували біля нічного клубу.

В цей час до них підійшло троє невідомих хлопців  котрі  вчинили з потерпілими конфлікт, в ході якого один із зловмисників відштовхнув його товаришку, а його побили.

Після цього невідомі  вихопили з плеча сумку як вказав потерпілий, з  930 євро, мобільним телефоном,  ключами від автомобіля, паспортом  та втекли.

Працівники патрульної поліції,  неподалік від місця скоєння злочину,  затримали двох нападників. Ними виявились 14-ти та 17-річного віку жителі Богородчанського району.

Їхні дії кваліфіковано як вчинення кримінального правопорушення за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст.186  (Грабіж) Кримінального кодексу України. Такий злочин карається  позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років

Старшого із нападників  слідчі затримали у порядку ст. 208 КПК України та після оголошення підозри у скоєнні кримінального правопорушення оберуть міру запобіжного заходу.

Щодо молодшого вирішується питання про оголошення підозри.

Третього зловмисника поліція поки що розшукує, повідомляють у секторі комунікації поліції в Івано-Франківській області.