п’ятниця , 29.03.2024

Судитимуть чоловіка, який після футбольного матчу кинув гранату на подвір’я капітана команди суперників

Правоохоронці завершили досудове розслідування з приводу інциденту, який мав місце навесні минулого року у селі Студінка Калуського району.

Відділом СУ ГУНП завершено з обвинувальним актом досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених, ч. 4 ст. 296, ч. 1 ст. 263 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 15 травня 2017 року близько 02.40 год. зловмисник, з метою вчинення хуліганських дій, заздалегідь озброївшись вибуховим пристроєм (боєприпасом) ручною оборонною гранатою Ф-1, прийшов до помешкання жителя с. Студінка Калуського району Івано-Франківської області.

Діючи умисно, грубо порушуючи громадський порядок з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, нехтуючи загальноприйнятими нормами поведінки, усвідомлюючи, що своїми діями створює реальну загрозу життю та здоров’ю мешканців домогосподарства, зловмисник привів в дію ручну оборонну гранату Ф-1, та кинув її на подвір’я перед входом в будинок.

В результаті вибуху гранати було спричинено пошкодження будинку та кузова вантажного автомобіля марки «Мерседес-Бенц Спрінтер» потерпілого, повідомляють у секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.

За результатами проведених ряду слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні завершене та 14.06.2018 обвинувальний акт щодо підозрюваного у вчиненні злочинів, передбачених, ч. 4 ст. 296, ч.1 ст. 263 КК України, направлено до суду.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, граната, яку кинули на подвір’я мешканцеві Калущини, пошкодила авто і будинок та вбила собаку.

Напередодні інциденту у селі виникла бійка між учасниками футбольного поєдинку на чемпіонат району. Потерпілий власник домогосподарства підтримував фінансово місцеву футбольну команду. Його син – капітан команди.