п’ятниця , 29.03.2024

“Прикарпаття” стартувало у першій лізі з домашньої поразки

В Івано-Франківську стартував сезон Першої ліги. 20 липня новачок дивізіону приймав амбіційну команду з Одеської області, яка закінчила минулий чемпіонат на 12-му місці.

До перерви небезпечних моментів у матчі практично не було. Перший удар в ствір господарі завдали на 14-й хвилині зусиллями Романа Борисевича. Через третину тайму гості відповіли своїм випадом і попаданням в ворота “Прикарпаття”, але удар виявився занадто слабким.

Було помітно, що господарі в основному будують атаки правим флангом, де активним був Богдан Оринчак. В центрі поля Володимир Боришкевич і Роман Борисевич в перші 30 хвилин явно перегравали своїх опонентів з “Балкан”. Але як тільки м’яч заходив до фінальної для атак господарів третини поля, захисники одразу ж вибивали його подалі.

По суті вперше Ігор “Халк” Худоб’як по-справжньому небезпечно зустрівся з “круглим” лише на 41-й хвилині, але і тут голкіпер суперника був спритнішим і зіграв на випередження.

Якщо говорити про підходи до володінь суперника у виконанні підопічних Андрія Пархоменка, то першим серйозним з них можна назвати штрафний у виконанні Руслана Паламаря на 34-й хвилині. М’яч пройшов в метрі від правої штанги.

Вихід Веприка замість Боришкевича не сильно змінив акценти в другому таймі. Найбільш небезпечним моментом в першій його третині відзначилися саме гості. З ударом Георгієва, як і з добиванням Златова, впорався воротар “Прикарпаття” Остап Вульчин.

Але через п’ять хвилин саме голкіпер став причиною попущеного господарями голу. Він порушив правила на Дмитрі Болокані, не зумівши впоратися з ударом “з точки” у виконанні Миколи Златова. Момент Ореста Януша з невдалим ударом на 64-й хвилині так і залишився єдиним аргументом, який змогли запропонувати господарі у відповідь.

UA-футбол