четвер , 25.04.2024

Освітяни Прикарпаття отримали 17 шкільних автобусів. Потрібно ще 74

У вівторок, 10 липня, в Івано-Франківську на площі перед адмінбудівлею голови ОДА Олег Гончарук та обласної ради Олександр Сич передали працівникам закладів освіти районів та об’єднаних територіальних громад області 17 автобусів.

Посадовці оглянули транспортні засоби та поговорили з водіям щодо їх якості.

Олег Гончарук розповів про ситуацію на Прикарпатті з довезенням учнів та вчителів до навчальних закладів.

За словами очільника області, для стовідсоткового забезпечення шкільними автобусами необхідно придбати ще 74 автобуси, а також замінити 59 автобусів, які перебувають у незадовільному технічному стані.

«Починаючи з 2014 року 18 шкільних автобусів було передано в зону бойових дій на сході України для потреб Збройних сил. Упродовж 2015-2017 років було придбано 47 шкільних автобусів. Цьогоріч маємо ще 17. А передаємо автобуси уже сьогодні, щоб заклади освіти мали можливість користуватися автобусами для проведення екскурсій та підвозу школярів до літніх таборів», – зазначив Олег Гончарук.

За інформацією департаменту освіти, науки та молодіжної політики ОДА, на даний час в області понад 13 тисяч учнів та близько трьох тисяч педагогічних працівників проживають за межею пішохідної доступності та потребують підвозу до місця навчання і додому.