четвер , 18.04.2024

На Івано-Франківщині водій мотоцикла зніс металеву огорожу (ФОТО)

У середу, 11 липня близько опівночі у с. Саджавка Надвірнянського району трапилася дорожньо-транспортна пригода з потерпілими за участю мотоцикліста.

18-річний мешканець одного із сіл Коломийського району, керуючи мотоциклом марки «Skymoto Prime», рухаючись автодорогою сполученням «Делятин-Раківчик» у напрямку смт. Делятин, проїжджаючи заокруглену ділянку дороги, проявив неуважність, не обрав безпечної швидкості руху, не впорався із керуванням, внаслідок чого з’їхав з проїзної частини дороги та допустив наїзд на металеву огорожу.

Внаслідок ДТП водій мотоцикла отримав тілесні ушкодження у вигляді перелому ключиці, а його 16-річна  пасажирка – закритий перелом стегна.

У водія мотоцикла відібрано кров для дослідження на вміст алкоголю.

За цим  фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками вчинення правопорушення передбаченого ч.1 ст.286 Кримінального кодексу України.

Санкцією статті мінімальний термін покарання для порушників передбачає штраф від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а максимальний – обмеження волі на строк до трьох років  з позбавленням  права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Проводиться слідство, повідомляють у секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.