четвер , 28.03.2024

Мер Івано-Франківська зацікавлений у об’єднанні з Тисменицею

Днями з’явилася інформація про те, що міські голови Івано-Франківська та Тисмениці обговорили можливе територіальне об’єднання міст.

Принаймні, про бажання зблизитися заявив тисменицький голова Степан Сворак.

У прямому ефірі радіостанції «Західний полюс» Руслан Марцінків прокоментував можливе об’єднання двох міст.

«Це такий процес, який почався. Це хлопець з дівчиною почали зустрічатися. Оцей процес у нас з Тисменицею. Так, є намір тисменицького міського голови, частини депутатів про об’єднання з містом Івано-Франківськом. Зрозуміло, що ми почнемо з обговорення. Ми почнемо з консультацій з громадськістю і певними обговореннями.

Так, Тисмениця, даруйте, навіть старша за Івано-Франківськ. Я думаю, що ідея непогана. Для міста Франківська розвиток в сторону Тисмениці є непоганим. Нам бракує земель для інвесторів, бракує простору для розвитку, саме в напрямку Підпечари та Тисмениці. Цей процес є непростий. Але я думаю, що це позитивно.», – заявив міський голова Івано-Франківська.

«Я думаю, що це позитивно. Ми спілкуємося з усіма населеними пунктами щодо об’єднання. Тому, такий процес потрібен. Він потребує часу, але це дуже цікавий напрямок в плані об’єднання з Тисменицею. Окрім того, нам цікавий напрямок в село Черніїв, а ще один напрямок – в районі села Рибне, де наш полігон», – каже Руслан Марцінків.

«Місто задихається, тому нам треба рухатися далі. Населення міста зростає, нам треба розвиток», – додав він.

Джерело: westnews.com.ua