п’ятниця , 19.04.2024

Конструкційні особливості ролетних воріт. Як встановити в Черкасах розповідає brama-market.lviv.ua

Ролетні ворота відмінне рішення для облаштування гаража, коли обмежені можливості облаштування під’їзду або розміри приміщення не дозволяють встановити інші системи.

avtomatychni roletni vorota

Вони мають компактну конструкцію і підіймаються вертикально, не займаючи багато місця. Про особливості конструкції та з яких елементів вони складаються розкажуть співробітники brama-market.lviv.ua.

З ЧОГО СКЛАДАЄТЬСЯ ПОЛОТНО?

Гнучке полотно складається з профілів (ламелей), які надійно зафіксовані між собою. Завдяки такій простій конструкції воно легко скручується в рулон. Профілі бувають декількох видів:

Роликові ламелі

Даний вид профілю виготовляється з алюмінію або сталі та має пінне заповнення. Поверхня вкривається двома шарами лакофарби, що забезпечує максимальну зносостійкість. Завдяки рівномірному та щільному пінозаповненню забезпечується мінімальна деформація полотна, а ламелі мають гарні теплоізоляційні властивості та невелику вагу.

Екструдований профіль

Виготовляється з алюмінію шляхом продавлювання через формуючий елемент з подальшим штампуванням. На відміну від роликового профілю, вони пустотілі, але мають більшу товщину стінок та ребра жорсткості. Даний вид ламелей не підходить для опалюваних приміщень.

Для гаража, ворота якого виходять відразу на вулицю, як правило, використовують роликові профілі, оскільки вони більш міцні та стійкі до деформації. Брами з екструдованих ламелів — оптимальні для гаража, який розташовано на прибудинковій території. Підходять для виробничих приміщень, складів та інших споруд.

garazhni brami z roletnim profilem

Кінцеві профілі

Ламелі, які знаходяться внизу полотна і бувають двох типів:

  • універсальні — відрізняються наявністю спеціального паза, в який може врізатися замок, або вставлятися кінцева планка;
  • ригельні — призначені для установки ригельного замку.

Вони можуть бути виготовлені в різних розмірах — з пазом та гачком з одного боку або з різних сторін. Тип кінцевого профілю підбирається від особливостей монтажу та організації контролю доступу (замок зовні чи всередині приміщення).

ОСОБЛИВОСТІ КОНСТРУКЦІЇ

Ролетне полотно, скручуючись в рулон, ховається в спеціальний захисний короб. Він виготовляється з алюмінію і може мати напівкруглу або круглу форму. Розташовується над входом під кутом 20 або 45 градусів.

Рух полотна здійснюється завдяки направляючим шинам, які підбираються залежно від установки конструкції. Вони бувають — стандартними, з підвищеними протизламними властивостями, або спеціальні, які призначено для нестандартного монтажу. За плавний рух полотна по шинам відповідають рухливі консолі і каретки, що вмонтовано в короб.

ЕЛЕМЕНТИ ЗАХИСТУ

Гаражні ворота з ролетних профілів оснащені системою гальм, яка захистить від падіння полотна в разі виходу з ладу електроприводу. Завдяки інерційним гальмам підвищується рівень безпеки користування рулонними системами. Також безпечну експлуатацію гарантують — оптосенсори, що монтуються внизу стулки в захисний оптоелектронний нижній край. Реагуючи на перешкоду, вони блокують рух полотна.

ЯК КУПИТИ РОЛЕТНІ ВОРОТА НА BRAMA-MARKET.LVIV.UA В ЧЕРКАСАХ?

Здійснити замовлення гаражних рулоних воріт на brama-market.lviv.ua дуже просто. Залиште свої контакти у формі зворотного зв’язку — менеджер компанії неодмінно зв’яжеться з вами найближчим часом.

Отримати консультацію можна також по телефону +38 (067) 112-18-69. Бажаєте ознайомитися з продукцією?

Приходьте до виставкового салону «Брама-Маркет», ми допоможемо у виборі, розрахуємо кінцеву вартість та розкажемо про умови оплати і доставки яка здійснюється по всій Україні.