вівторок , 19.03.2024

Житель Прикарпаття двічі вистрілив у чоловіка, який вкладав тротуарну плитку

Причетного до хуліганського вчинку  31-річного  жителя Калущини  поліція розшукала та затримала наступного дня після вчинення злочину.

Мотив злочину він  пояснив давніми неприязними відносинами до потерпілого, знайомого сестри,  у якого   двічі вистрелив,  спричинивши вогнепальне поранення.

Подія сталася надвечір, 13 липня,  у місті Калуш біля ринкової площі. До поліції повідомили перехожі вказавши, що внаслідок стрілянини є потерпілий, якому потрібна медична допомога.

На виклик виїхала слідчо-оперативна група, яка в ході першочергових слідчих дій з’ясувала обставини події. Виявилося, що мешканець району  1987 р.н.,  побачив чоловіка, який викладає тротуарну плитку та упізнав у ньому колишнього знайомого з яким мав неприязні стосунки.

Через це зловмисник вийняв пістолет травматичної дії та вистрілив з нього двічі, травмувавши  ровесника калушанина в груди та поперек. Після чого втік з місця скоєння злочину, а пістолет викинув  на одній із вулиць райцентру.

На місці події правоохоронці виявили та вилучили  дві гільзи, а на одній із вулиць райцентру   знайшли пістолет, якого зловмисник викинув з метою приховати сліди злочину.

Наступного дня поліцейські розшукали втікача. На підставі обґрунтованих доказів причетності до вказаного злочину слідчі затримали його у порядку ст. 208 КПК України. Йому оголошено підозру у вчиненому злочині та обрано  судом міру запобіжного заходу – тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

Вилучені зброю та кулі направлено  на проведення експертизи.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину передбаченого ч.4 ст. 296  (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

За такі дії зловмисникові  загрожує  покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3-ох до 7-ми років, повідомляють у секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.