вівторок , 19.03.2024

Житель Прикарпаття виростив на городі 89 кущів коноплі. Але врожай зібрали поліцейські

89 кущів коноплі виявили правоохоронці на присадибній ділянці у 53-річного жителя міста Калуш Івано-Франківської області.

В ході раніше розпочатого кримінального провадження за фактом незаконного обігу наркотиків (ст. 307 ККУ) слідчі та працівники Управління протидії наркозлочинів ГУНП в області в ході проведення обшуку   виявили та вилучили 100 рослин ростучої коноплі та 10.5 кг марихуани.

Зокрема, за місцем проживання, а саме в будинку 53-річного калушанина правоохоронці знайшли та вилучили 10.5 кг., марихуани.

Приблизна вартість вилученого  –  понад 500 тисяч гривень. Наркозілля  уже було розфасоване в поліетиленові пакети та  готове  для реалізації.

На власній присадибній ділянці фігуранта  виявлено та вилучено 89 кущів вирощуваної коноплі.

На даний час вирішується питання про оголошення йому підозри та обрання судом міри запобіжного заходу. Всі вилучені наркорослини направлено на проведення експертизи.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження передбачене ч. 1 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу або арешт на строк до 6-ти місяців, або обмеження волі на строк до 3-х  років, повідомляють у секторі комунікації поліції  Івано-Франківщини.