четвер , 28.03.2024

Будівельний протест у Франківську: мер погодився на зустріч з учасниками акції

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків о 18 годині в міській раді зустрінеться з мешканцями мікрорайону “Пасічна”, які виступають проти будівництва багатоповерхівок поблизу школи №24.

Таку обіцянку пікетувальникам, які з 12:30 блокують рух по вулицях Галицька та Надрічна, дав депутат Івано-Франківської міської ради Андрій Строїч.

Спочатку Строїч пропонував, щоб до Руслана Марцінківа поїхала ініціативна група. Але люди відмовилися, повідомляє “Курс”. 

“А мер живий взагалі-то?” – спиталася одна з пікетувальниць у депутата.  

Після консультацій по телефону Андрій Строїч сказав мешканцям, що Руслан Марцінків зможе їх прийняти о 18-й годині в міськраді.

Пікетувальники погодилися розблокувати дороги. Але пообіцяли, що якщо мер проігнорує зустріч у міськраді, вони перекриють Галицьку перед мостом та Надрічну з двох боків моста.

Анонс зустрічі з мешканцями з’явився і на офіційні сторінці Руслана Марцінківа у Фейсбук.

“Зважаючи на категоричний спротив громадськості проти ведення будівництва житлових будинків в районі вул. Тролейбусна – Хіміків, чекаю на зустріч активістів сьогодні о 18.00 у залі засідань міської ради (1 поверх)”, – йдеться у повідомленні.

Марцінків додає, що сьогодні о 12.00 в приміщенні ЗОШ №24 доручив першому заступнику Миколі Вітенку провести робочу зустріч за участі Держархбудінспекції, земельників та протестувальників з метою напрацювання шляхів вирішення проблеми.

“Прикро, що зустріч так і не відбулася через односторонній зрив активістів. Зі свого боку запевняю, що міська вдала докладає усіх зусиль, щоб у найкоротші терміни вирішити проблему. Варто зазначити, що земельну ділянку, яку громада мікрорайону відстоює для облаштування скверу, надано в постійне користування СБУ в Івано-Франківській області ще у 2012 році. У зв’язку із тим, що жителі прилеглих будинків виступають проти забудови, рішенням минулої сесії створено робочу групу”, – пише Марцінків.

На Пасічній виник конфлікт через будівництво біля школи №24. БК “Вертикаль” збирається збудувати там дві 10-поверхівки. Частину квартир пообіцяли працівникам СБУ.

Місцеві мешканці подали міській владі електронну петицію проти будівництва і збирають підписи по будинках. Люди хочуть бачити на цьому місці сквер.

18 червня мешканці мікрорайону зустрілися із представниками забудовника. Досягнути домовленості так і не вдалося. Люди погрожували перекрити доступ техніці забудовника до будмайданчика.

Днями люди заблокували проїзд по вулиці Целевича та Галицьку.

У міськраді мешканцям Пасічної пообіцяли шукати альтернативну ділянку для будівництва висоток для СБУ.