вівторок , 16.04.2024

У поліції розповіли деталі аварії, у результаті якої загинула 43-річна жінка

Дорожньо-транспортна пригода зі смертельним наслідком трапилася у суботу, 7 липня, у місті Коломия.

Близько опівдня 24-річний житель Тернопільщини, керуючи мотоциклом «Yamaha», проїздив на нерегульованому перехресті автодороги сполученням Стрий-Чернівці-Мамалига, що поблизу с. П’ядики, Коломийського району.

Рухаючись другорядною дорогою зі строни села П’ядики, допустив зіткнення із боковою частиною автопоїзда у складі сідлового тягача «Scania», під керуванням 49-річного жителя Тисменицького району, який їхав по головній у напрямку м. Чернівці.

Внаслідок зіткнення мотоцикл «Yamaha» відкинуло на автомобіль «Ford» під керуванням 37-річного жителя м. Івано-Франківськ, який в той час рухався позаду автопоїзда.

У результаті ДТП 43-річна пасажирка мотоцикла від отриманих тілесних ушкоджень загинула на місці події, а водій мотоцикла доставлений у реанімаційне відділення Коломийської районної лікарні з діагнозом: відкрита черепно-мозкова травма, скальпована рана черепа, забій головного мозку, мозкова кома.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками вчинення злочину передбаченого ч.2 ст. 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортними засобами), що спричинили смерть потерпілому або тяжке тілесне ушкодження.

Згідно санкції статті такі дії краються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами та строк до трьох років або без такого, повідомляють у секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.

Читайте також:
У Коломиї зіткнулися мотоцикл і бензовоз. Загинула молода жінка (ФОТО)